Jdi na obsah Jdi na menu

Aromaterapie

11. 3. 2020

V rámci výuky se ve škole snažíme nabízet dětem také nadstandardní zážitky, které vedou k rozvoji jejich vědomostí a dovedností. Proto jsme využili laskavé nabídky maminky naší žákyně Lucie, paní Velebové, která se zabývá aromaterapií.

     Paní Velebová připravila pro děti spoustu zajímavých aktivit. Děti poznávaly léčivé bylinky, učily se rozeznávat podle vůně původ různých esencí, do pracovního listu zaznamenávaly svoje poznatky. Děti byly velmi překvapené, že různé vůně působí na každého z nich odlišně, někomu je stejná vůně příjemná a na jiného působí až nepříjemně.

     Také si vybíraly kartu s obrázkem bylin i dalších rostlin, které aromaterapie používá na své léčivé esence, dozvěděly se, jaký zdravotní problém právě tato léčivá směs pomáhá vyřešit. Paní Velebová vše trpělivě vysvětlovala, pomáhala určovat, připravovala vzorky, radila. Děti byly rozděleny do dvou skupin podle tříd. Menší děti byly živelnější, chtěly všechno zkusit, větší děti už více přemýšlely a hodnotily. Ale všechny děti byly nadšené, seminář o aromaterapii se jim moc líbil.

     Paní Velebová měla pro děti přichystány ještě další činnosti, ale program už byl tak nabitý, že jsme se domluvili na dalším pokračování. Velmi děkujeme za čas, který škole věnovala, děti děkují za krásný zážitek a všichni se těšíme na další povídání o aromaterapii.(NJ)

 

Náhledy fotografií ze složky Aromaterapie