Jdi na obsah Jdi na menu

Vystoupení pod vánočním stromem a jarmark 2019

11. 3. 2020

Vánoce jsou krásné svátky.

     Ale předvánoční čas bývá hektický. Rozsvěcují se vánoční stromy, děti nacvičují program na besídky, vyrábějí se dárečky, každý se snaží o co největší originalitu a přemýšlí, jak potěšit všechny své blízké a známé.

     Samozřejmě i naše malá školička se zapojila do předvánočního chystání. Abychom všechno v pohodě stihli, zvolili jsme termín pro vystoupení pod vánočním stromem s vánočním jarmarkem blíže ke Štědrému dni.

     Paní učitelky vykouzlily z malých dětí sněhuláčky, kteří roztomile tancovali a recitovali zimní verše, větší školáčci přednesli půvabné básně. Všichni také zpívali a hráli na flétny. Děti vystupovaly opět v Petrovicích a následně v Lesonicích. Rodiče byli dojatí a návštěvníci nadšeně tleskali.

     Samozřejmě nechyběl ani stánek s výrobky dětí a velkou měrou přispěli tentokrát i rodiče. Letos bylo opravdu z čeho vybírat! Děti pracovaly od listopadu každý den s nadšením a dárečky byly opravdu vydařené.  Projevilo se to na výtěžku z jarmarku, děti si vydělaly pěknou hromádku peněz. A starostové obou obcí ještě něco přidali.

Do družiny jsme pro děti zakoupili nové hračky, zajímavé hry, ale také zařízení do školní kuchyňky - novou horkovzdušnou troubu na pečení dobrot a výkonný „smoothie“ mixer. Můžeme tak lehce zpracovávat přebytky ovoce a zeleninu z projektu Ovoce a mléko do škol a dle chuti si k ranní svačince připravit zdravý koktejl dle libosti.

     Předvánoční čas bývá sice hektický, ale plný radosti a sounáležitosti. Proto se zase těšíme na další Vánoce. (NJ)