Jdi na obsah Jdi na menu

Zahájení školního roku 2019/2020

30. 8. 2019

V  novém školním roce navštěvuje naši školu opět 24 žáků z Lesonic a Petrovic, kteří se učí ve dvou třídách. První den žáky slavnostně přivítali a zároveň jim předali drobné dárky starostové obou obcí – paní starostka Závišková a pan starosta Herman. I letos všechny žáky čeká široká nabídka zájmových kroužků a aktivit, které pro ně připravují naše paní učitelky zdarma. 

Druhým rokem jsme aktivně zapojeni do projektu města Moravského Krumlova „Místní akční plán rozvoje vzdělávání regionu moravskokrumlovsko II“, jehož prostřednictvím čerpáme dotace na další aktivity (např. 3000,-Kč na dílničky pro rodiče a 5000,-Kč na vybrané učební pomůcky). Dále se nám daří získat finanční prostředky na dopravu na plavecký výcvik pro všechny žáky a zdarma odebíráme mléčné výrobky a ovoce z projektu „Ovoce a mléko do škol“.

Avšak také žáci přispívají tvůrčí činností na nákup nových hraček a pomůcek. Z výtěžku školního divadelního představení a prodeje výrobků na vánočních a velikonočních jarmarcích jsme dle přání dětí zakoupili nejen stolní hry a hračky do školní družiny, ale i vzdělávací materiály k zábavnému učení, sportovní náčiní a tenisové rakety. Velkou radost měly z přenosného hudebního multiboxu „Party speaker“, který využívají na taneční a pohybové aktivity venku.  Na podporu ochrany životního prostředí již desátým rokem organizujeme pro školu i pro širokou veřejnost sběrové aktivity v rámci programu „Recyklohraní.“ K tomuto programu navíc sbíráme další odpadové materiály pro dobročinné účely.

 

 

Náhledy fotografií ze složky První školní den