Jdi na obsah Jdi na menu

Badatelský den 16.11.2022

7. 12. 2022

Ve středu 16. listopadu si děti připomněly Den studentstva. Starší žáci nahlédli do historie, která jim byla přiblížena krátkým videem a výkladem. Mladší žáčci byli motivováni heslem Jana Amose Komenského – Škola hrou.

Páťáci se stali vedoucími týmů a provázeli ostatní žáčky po stanovištích, na kterých byly připraveny různé pokusy, také úkoly na přemýšlení, porovnávali si navzájem otisky prstů, na interaktivní tabuli studentíci sestavovali podle popisu v anglickém jazyku kostru člověka, stavěli si souhvězdí, zkoušeli koordinaci pohybů, vyzkoušeli si psát na starobylém psacím stroji přes kopírák – což je pro dnešní děti už pravěk.

Musíme se zde zmínit, že tento malý projekt vznikl z podnětunašeho žáčka Jiřího Gruny, který přišel s nápadem uspořádat vědecký den. Po společné domluvě jsme se shodli na tomto termínu a doladili organizaci. Jirka na vlastním stanovišts pokusy vysvětloval dětem různé zákonitosti a vlastnosti látek.

Po skončení akce následovalo celkové zhodnocení. Děti byly odměněny malou sladkostí.

Jaký byl účel této akce? Naznačit, že škola může být velká zábavaNaši žáčci svým přístupem k činnostem na tomto dni ukázali, že z nich jednou vyrostou sebevědomí zároveň empatičtítvořiví a samostatní lidé, kteří se umí orientovat v životě a dokážou si navzájem pomáhat.

 

Náhledy fotografií ze složky Badatelský den